Du är här: Om Korona Wadokai

Om Korona Wadokai

Korona Wadokai är ett nätverk för att samla intresserade av wadoryu karate.
Vår stora motivation och drivkraft är att träna karate och utvecklas tillsammans samtidigt som vi har kul och träffar trevliga och intressanta människor.

Datumet för Koronas grundande har vi satt till 3/8 2011 men tankarna på ett nätverk snarare än en traditionell karateorganisation har funnits i åtminstone 5-6 år.
Sommaren 2011 var tiden mogen för att göra något konkret och resultatet är Korona Wadokai. 

Korona Wadokai är också en länk mot JKF Wado-Kai i Japan och våra vänner utomlands.

/ Henrik Hansson, Jörgen Johansson, Robin Ohlsson

Korona som branch

Bilden visar vårt "branch certificate", som kom i posten den 19/7 och som på ett sätt är slutet på en lång resa men ännu mer starten på en ny.

För att göra en lång historia kortare, så skickade vi efter ett möte med bland andra Takagi sensei på ungerska wadokais sommarläger i augusti 2011 omedelbart in en ansökan om att få bilda en egen branch (avdelning, förening) under JKF Wadokai. Ärendet blev komplicerat eftersom vi inte hade någon etablerad kanal att gå genom.

Under tiden tränade vi vidare, åkte på läger runt om i Sverige och alla fyra hörn av Europa för träning och graderingar. I januari 2013 var det så dags att åka till Japan. Sensei Nash ordnade så vi från Sverige tillsammans med nya vänner från USA fick en veckas förstklassig träning med några av de främsta instruktörerna inom Wadokai. Dessutom fick vi besöka Shimura sensei och Kato sensei på högkvarteret i Tokyo och där kunde vi, äntligen, lämna in vår ansökan direkt på plats. Den 22 juni hölls ett möte i Wadokais "Executive Committee" där bl.a. vi stod på dagordningen.

Jag väljer att se det här som en kvalitetsstämpel och ett erkännande av många personers slit och strävan efter att förbättra sin karate.
Vi är alla delaktiga i det här men jag skulle speciellt vilja nämna Henrik Hansson, Johan Ossa, Jörgen Linde Johansson och Lotta Keto som alla hade höga dangrader ifrån WIKF och Suzuki sensei men som utan att klaga har gjort om sina graderingar. Jag är säker på att den ödmjukheten och hängivenheten har gett en mycket positiv bild av oss i Japan.

Dessutom, ett stort tack till sensei Nash som drillar oss och står ut med våra frågor och påhitt samt till Shimura sensei och Kato sensei på Wadokai HQ i Tokyo för all hjälp med pappersarbetet.

/Robin Ohlsson, branch manager Korona Wadokai